5x goede redenen om nu een vakantie naar Portugal te boeken

Ondanks dat wij allang weten dat Portugal een topbestemming is waar u kunt genieten van een heerlijke vakantie, kunnen we ons voorstellen dat u misschien nog niet op de hoogte bent waarom dit dé vakantiebestemming is voor het najaar. Wilt overtuigd worden? Lees dan snel verder over de 5 goede redenen waarom u nú een vakantie naar Portugal moet boeken.

Reden #1: Het lekkere weer

Algarve kust in Portugal

In andere landen beginnen rond deze tijd de temperaturen te dalen en is het tijd om de herfstjassen en sjaals uit de kast te trekken. In Portugal is het nog heerlijk weer! Niet te warm maar zeker ook niet te koud. In het zuiden kunt u nog prima een dagje strand plannen en in het noorden is de temperatuur perfect om de steden Braga en Porto te ontdekken.

Reden #2: Historische steden

Ook Portugal heeft mooie steden die u zeker niet wilt missen. Lissabon, Sintra en Porto zijn perfect voor een stedentrip.

Pak een terrasje in Lissabon of ontdek de rijke middeleeuwse geschiedenis van deze prachtige stad. Porto is dé bestemming in Portugal voor cultuurliefhebbers. Maak lange wandelingen langs de Duoro rivier en ontdek alle mooie wijkjes die deze stad te bieden heeft.

Ook Sintra is een prachtige stad om te bezoeken in Portugal. Neem deze plek mee in uw planning als u Lissabon bezoekt. Met de auto bent u binnen 30 minuten in deze stad vol kastelen, paleizen en burchten.

Reden #3: Het heerlijke eten

Italië en Spanje staan bekend om hun overheerlijke keukens, maar Portugal heeft ook veel culinaire hoogstandjes te bieden. Vooral als u van vis en schelpdieren houdt bent u hier aan het goede adres. Vooral aan de kustlijn eet u heerlijke verse vis.

Reden #4: De lange kustlijn

In totaal telt Portugal 2830 kilometer kustlijn (inclusief de eilanden). Voor het grootste gedeelte bestaat deze kustlijn aan imposante hoge rotsen (ook wel Arriba genoemd). Dit maakt het land ook perfect als u zou willen (leren) surfen. Vooral de Algarve is prachtig om te bezoeken.

Reden #5: De natuur

Wijn proeven!

Naast culturele en historische steden is Portugal ook rijk aan prachtige natuur. Je vind er verrijkende heuvellandschappen, heel, veel water en hoge bergen. Perfect voor een uitdagende wandeling!

Een vakantie naar Portugal wordt bij ons label Girassol Vakanties speciaal voor u geregeld. Wij zorgen ervoor dat u het échte authentieke Portugal leert kennen tijdens u reis doordat wij het land als geen ander kennen. Wilt u de mooiste plekjes ontdekken in Portugal? Neem dan snel een kijkje in ons aanbod!