7x rondreizen door Portugal met de mooiste accommodaties

In Nederland dalen de temperaturen maar in Portugal kunt u nu nog even genieten van de zon. Rondreizen door Portugal is de beste manier om het echte authentieke Portugal te leren kennen. Daarom hebben wij speciaal voor 7 rondreizen door Portugal op een rijtje gezet met de mooiste accommodaties zoals middeleeuwse kloosters of juist een luxe Pousada.

Wilt u verblijven in de mooiste accommodaties, genieten van de natuur én u onderdompelen in de rijke historie van Portugal? Dan moet u op een pousada tour door Noord Portugal. Met de auto rijdt u door adembenemende landschappen zoals het Santa Catarina gebergte en slentert u door de smalle straatjes van middeleeuwse steden en gemeentes zoals Amares en Viseu.

Rondreizen door Portugal wordt een ware ervaring door de pousada’s en kastelen waar u tijdens uw verblijf overnacht. Pousada Monte de Santa Luzia ligt hoog op een heuvelrug met prachtig uitzicht op de oceaan en Viana do Castelo beneden. Tijdens uw verblijf in de Pousada in Ameres kunt u genieten van de natuur in het vlakbij gelegen Nationale Park Peneda-Gerês. De laatste twee dagen van de rondreis logeert u in het voormalige 18e eeuwse São Teotónio ziekenhuis. Een rondreis waar u nog vaak op terugkijkt.

Pousada Special: Noord Portugal

Route: Minho – Peneda-Gerês – Centro Duur: 8 dagen Inclusief: vliegreis per TAP Portugal, huurauto en verblijf in standaard of superior kamers op basis van logies en ontbijt. Al vanaf€495 p. p.

Kloosters, paleizen en kastelen; tijdens uw rondreis van zuid naar noord Lissabon ervaart u deze bijzondere accommodaties allemaal. Van een luxe klooster binnen de muren van een middeleeuwse burcht in Palmela naar kasteel Estremoz in Beja om neer te strijken in de klokkentoren Pousada Palacio de Queluz, tegenover het Nationale Paleis van Queluz, even ten noorden van Lissabon. Daar tussenin overnacht u in 14e-eeuwse kloosterburcht in Crato die omgeven is door mooie tuinen en Pousada do Castelo geheel in Portugeese stijl.

Tijdens de rondreis door een van Europa’s mooiste steden ervaart u het authentieke Portugal: golvende landschappen, middeleeuwse stadjes en de rijke cultuur!

Pousada tour: kloosters, paleizen en kastelen

Route: Zuid naar noord Lissabon Duur: 8 dagen Inclusief: vliegreis per TAP Portugal, huurauto en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. Al vanaf€676 p. p.

Rondreizen door Portugal en verblijven in luxere accomendaties waar het heden en verleden bij elkaar komen? Dan is deze Pousada fly-drive tour perfect voor u!

Deze relaxte reis begint met een verblijf in de Pousada van Cascais aan de zee en middenin het historische centrum. Uw rondreis gaat vanuit deze oiusada verder naar Condeixa-a-Nova, waar u logeert een charmant 18e eeuws paleis. Vanuit hier kunt u echt niet het historische en bruisende Coimbra niet missen! Uw laatste accommodatie is het imposante 18e eeuwse Palacio de Freixo aan de rand van Porto.

Pousada tour: Portugal, heden en verleden

Route: Lissabon naar Porto Duur: 7 dagen Inclusief: vliegreis per TAP Portugal, huurauto en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. Al vanaf€711 p.p.

Deze rondreis neemt u mee door het midden van Portugal en al haar historie. Zo verblijft u in een middeleeuws klooster, overnacht u in het witte museumstadje Évora dat op de wereldefgoedlijst staat en eindigt u in de Pousada van Cascais die aan zee ligt.

Tijdens deze rondreis ontdekt u de prachtige historie van Portugal maar ook de vele mooie landschappen die het land te bieden heeft. Geniet nú nog even van het zonnetje terwijl u rondslentert door de indrukwekkende middeleeuwse straatjes.

Pousada tour: de Midden Portugal Route

Route: Lissabon naar Lissabon Duur: 7 dagen Inclusief: vliegreis per TAP Portugal, huurauto en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. Al vanaf€778 p.p.

Tijdens deze pousada tour maakt u pas echt een rondreis door Portugal. U begint in het noorden, in de nok van Portugal, bij Viana do Castelo en eindigt uw 10-daagse rondreis in het mooie stadje Tavira, helemaal ten zuiden.

In deze tien dagen komt u langs de meest mooie historische steden die Portugal te bieden heeft zoals Portugals eerste hoofdstad Guimarães, het imposante Serra da Estrela (Sterrengebergte) bij het ommuurde middeleeuwse stadje Marvão, het ommuurde witte stadje Évora en de stad Tavira aan de Gilão rivier met haar Romeinse brug, historische kerken en herenhuizen, maar ook gezellige pleintjes en een keuze aan restaurantjes. Bij elke stad overnacht u in eveneens historische accommodaties die u niet snel zal vergeten!

Pousada tour: Historische Steden

Route: Viana do Castelo naar Tavira Duur: 10 dagen Inclusief: vliegreis per TAP Portugal, huurauto en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. Al vanaf€1004 p.p.

Van de bruisende hoofdstad Lissabon naar de Algarve aan de zonnige zuidkust in acht dagen tijd. Een rondreis door Portugal waar u cultuur, city trip en zonvakantie met elkaar combineert.

In Lissabon verblijft u in de driesterren accomentdatie Hotel Olissippo Castel, die rustig gelegen is net buiten de muren van het beroemde São Jorge kasteel. Vanaf uw balkon kunt u van het prachtige uitzicht over de stad genieten. Daarna snuift u de authentieke cultuur op in Alcacer do Sal waar u verblijft in een Historisch Design Pousada, een herbouwd middeleeuws kasteel, gelegen op de ruines van het oorspronkelijke kasteel. In Beja logeert u in Pousada São Francisco, oorspronkelijk een Franciscaner klooster uit de 13e eeuw en eindigt u uw rondreis in de Algarve met haar prachtige stranden.

Pousada tour: Van Lissabon naar de Algarve

Route: Lissabon naar Faro Duur: 8 dagen Inclusief: vliegreis per TAP Portugal, huurauto en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt (Hotel Olissippo do Castelo: superior kamer). Al vanaf€827 p.p.

In de Portugal kunt u nog genieten van licht zomerse temperaturen. Perfect voor een rondreis langs de kust van Portugal!

Tijdens deze rondreis kunt u uitwaaien op de stranden van de Costa de Lisboa en maakt u lange wandelingen door de historische steden als Sintra en Condeixa-a-Nova die u bezoekt langs deze route. In acht dagen slaapt u in de mooiste accommodaties: de luxe pousada Coimbra, een 14e eeuwse kloosterburcht vlak bij het historische dorpje Crato, Vila Viçosa naast het Paleis van de Hertogen van Bragança en een middeleeuwse kloosterburcht.

Pousada Winter Special: Midden Portugal

Route: Costa de Lisboa – Beiras – Alentejo Duur: 8 dagen Inclusief: vliegreis per Ryan Air, huurauto en verblijf in de Pousada’s in standaard of superior kamers op basis van logies en ontbijt. Al vanaf€495 p.p.